Sunday, 29 April 2012

:: P1 4G ::

akhirnya..
sejarah dalam hidup aku..
hidu 20tahun x pernah2 aku keja..
but untuk kali nie, aku dapat keja.
aku start keja 30-04-2012.
dekat P1 4G.
harap2 semuanya berjalan lancar..
amin... 

Wednesday, 25 April 2012

:: 30 APRIL 2012 ::

Alhamduillah.. 
30 hb nie dah masuk keja..
harap2 semuanya berjalan lancar.
walaupun gaji sederhana, tapi at least ada keja.
boleh simpan duit..

Friday, 20 April 2012

:: KEJA..KEJA..KEJA ::

Hari-hari kena bising psal keja..
bukan x mao keja..
tapi macam susah ja nak dapat keja sekarang.
gaji pun bukan tinggi mana.
keja 12jam tapi gaji rm500 sebulan..
penat keja tapi dapat gaji ckit..
hurm... alamatnya kena tutup telinga la sampai betul2 dapat keja..
sabar2..

Wednesday, 11 April 2012

:: EARTHQUAKE ::

petang tadi ada gempa bumi di sumatera...
8.9 skala ritcher..
gegaran dirasai di Penang, KL, Putrajaya, Kedah, Perak.
penduduk diminta menjauhi kawasan pantai dalam beberapa hari nie..
tapi kat rumah aku, takda la rasa gegaran sampai bergoyang2 rumah aku..
just after few minutes earthquake, rasa pening2 ja..
semua tu maybe effect dari gempa bumi 2..
harap2 semuanya baik2 ja dan moga2 gempa bumi nie x seteruk Tsunami yang berlaku pada tahun 2004.
Aminnn......

Tuesday, 3 April 2012

:: JALAN-JALAN CARI MAKAN ::

bestnya dapat jalan-jalan kat kampung..
best sangat!
jarang dapat balik kampung sebab x da kampung..
hari nie balik kampung si dia..
anta tok ngn wan dya balik..
kampung dekat tanah liat.. b.mertajam..
then.. kami ronda2 kat mengkuang dam..
sejuk sangat.. angin kencang..
tempat yang paling sesuai release tension..
nie dya.. 



dah puas jalan, p makan lak.
nak makan pun kena pusing satu kampung.
penat pusing..
at last, makan dekat Sungai Dua Char Koey Teow..
terbaik la... 
:)

Sunday, 1 April 2012

:: K E B A H A G I A A N ::

Teringinkan kebahagiaan dalam hidup...
teringinkan rasa kebahagiaan + kegembiraanya menguasai diri..
tapi bila ??
kenapa susah sangat nak dapatkan kegembiraan ?
kegembiraan dapat dirasai cuma seketika..
kenapa ??

Saturday, 31 March 2012

:: menyakitkan hati ::

menyakitkan hati bila dapat taw ada orang mengutuk kita dari belakang.
siapa x sakit hati kan bila taw ??
membara hati ni..
tapi.. apa kita nak buat..
diam ja kan ?
dan terus mengikut perkembangan '' si dia ''..
kot2 x insaf2 lagi ka.
boleh kita taw dya nk kata apa lagi kan..

p/s : bawaklah bertaubat.. x baek mengutuk orang..
insaf2lah anda..
hanya anda yang mampu mengubah segalanya...