Sunday, 29 April 2012

:: P1 4G ::

akhirnya..
sejarah dalam hidup aku..
hidu 20tahun x pernah2 aku keja..
but untuk kali nie, aku dapat keja.
aku start keja 30-04-2012.
dekat P1 4G.
harap2 semuanya berjalan lancar..
amin... 

Wednesday, 25 April 2012

:: 30 APRIL 2012 ::

Alhamduillah.. 
30 hb nie dah masuk keja..
harap2 semuanya berjalan lancar.
walaupun gaji sederhana, tapi at least ada keja.
boleh simpan duit..

Friday, 20 April 2012

:: KEJA..KEJA..KEJA ::

Hari-hari kena bising psal keja..
bukan x mao keja..
tapi macam susah ja nak dapat keja sekarang.
gaji pun bukan tinggi mana.
keja 12jam tapi gaji rm500 sebulan..
penat keja tapi dapat gaji ckit..
hurm... alamatnya kena tutup telinga la sampai betul2 dapat keja..
sabar2..

Wednesday, 11 April 2012

:: EARTHQUAKE ::

petang tadi ada gempa bumi di sumatera...
8.9 skala ritcher..
gegaran dirasai di Penang, KL, Putrajaya, Kedah, Perak.
penduduk diminta menjauhi kawasan pantai dalam beberapa hari nie..
tapi kat rumah aku, takda la rasa gegaran sampai bergoyang2 rumah aku..
just after few minutes earthquake, rasa pening2 ja..
semua tu maybe effect dari gempa bumi 2..
harap2 semuanya baik2 ja dan moga2 gempa bumi nie x seteruk Tsunami yang berlaku pada tahun 2004.
Aminnn......

Tuesday, 3 April 2012

:: JALAN-JALAN CARI MAKAN ::

bestnya dapat jalan-jalan kat kampung..
best sangat!
jarang dapat balik kampung sebab x da kampung..
hari nie balik kampung si dia..
anta tok ngn wan dya balik..
kampung dekat tanah liat.. b.mertajam..
then.. kami ronda2 kat mengkuang dam..
sejuk sangat.. angin kencang..
tempat yang paling sesuai release tension..
nie dya.. 



dah puas jalan, p makan lak.
nak makan pun kena pusing satu kampung.
penat pusing..
at last, makan dekat Sungai Dua Char Koey Teow..
terbaik la... 
:)

Sunday, 1 April 2012

:: K E B A H A G I A A N ::

Teringinkan kebahagiaan dalam hidup...
teringinkan rasa kebahagiaan + kegembiraanya menguasai diri..
tapi bila ??
kenapa susah sangat nak dapatkan kegembiraan ?
kegembiraan dapat dirasai cuma seketika..
kenapa ??

Saturday, 31 March 2012

:: menyakitkan hati ::

menyakitkan hati bila dapat taw ada orang mengutuk kita dari belakang.
siapa x sakit hati kan bila taw ??
membara hati ni..
tapi.. apa kita nak buat..
diam ja kan ?
dan terus mengikut perkembangan '' si dia ''..
kot2 x insaf2 lagi ka.
boleh kita taw dya nk kata apa lagi kan..

p/s : bawaklah bertaubat.. x baek mengutuk orang..
insaf2lah anda..
hanya anda yang mampu mengubah segalanya...

Thursday, 29 March 2012

...life would be perfect if this is with me..

:: SAMSUNG GALAXY TAB ::

:: BLACKBERRY TORCH 9800 ::


Agaknya bila la aku boleh dapat dua2 2 ?? 
sedih..
alangkah bahagianya kalo aku dapat benda 2.
hepi x terkira..
sebenarnya...dah lma aku nk..
tapi tulah.. siapa suruh mahal sangat..
tak mampu aku untuk memilikinya...
kumpul duit dua tahun, belum tentu dapat beli dua benda 2...
sabar ja la....
=(

Tuesday, 27 March 2012

: r a i n i n g d a y :

best kan hujan ?
boleh tengok hujan..
rasa sejuk and nyaman ja..
time hujan, kalo tidur paling best..
tul x ??
time hujan la cepat lapar ..
tahu kenapa ?? 
=)

Thursday, 15 March 2012

Plan --> Bukit Merah

plan nk p bukit merah ngn family this weekend.
17 / 03 / 2012.
harap2 menjadi la..
amin..
dah lama x p bukit merah walaupun perjalanan  x mengambil masa yang panjang..

Monday, 5 March 2012

07 MAC 2012

apa yang aku nak buat kalo failed STPM ?
what should i do ?
apa plan seterusnya kalo gagal dalam exam ?
kalo lulus, alhamduillah la.
tapi, kalo gagal ??
apa la rancangan seterusnya yang aku kena wat ?


Sunday, 4 March 2012

rutin harian..

bosan dengan rutin harian..
seolah-olah tidak membaw apa-apa makna..
x taw apa yang patot dilakukan..
bosan teramat sangat..
rindukan zaman sekolah..
dapat bersembang dengan kawan-kawan..
dapat jumpa kawan-kawan..
hurm.. so bored..

Monday, 27 February 2012

weekend yang memuaskan..

Alhamduillah..
weekend yang memuaskan & mengembirakan.
hang-out dengan family dan jugak epul.
happy ^_^

Thursday, 23 February 2012

Alhamduillah..

Alhamduillah..
akhirnya dia telah kembali setelah 9 hari aku menunggu kepulangan dia..
^_^..
aku rindu dia...
sepul... i miss you.. ♥
kau telah kembali padaku pada 23 feb 2012.
pada jam 1.32 tegah hari.. 
syukur...

Wednesday, 22 February 2012

success !

aku berhasil siapkan apam polkadot ku..
walaupun baru first time buat, tapi alhamduillah..
not bad..
ada orang kata sedap..
yess !
I did it..
my APAM POLKADOT..
:: h o m e m a d e ::

Friday, 17 February 2012

my everything ..

you're my everything..
di mana kamu ?
aku rindukan mu..
bila kita akan berjumpa lagi ?
bila kita boleh lepak sama-sama macam dulu ?
bila kita boleh hang-out ?
bila ??
aku rindu kamu sangat-sangat saat ini...
tapi... aku hanya mampu bersabar menanti kepulangan kamu...

Friday, 3 February 2012

bosan hidup aku..
hari-hari x taw nk buat apa..
buat nie x kena, buat tu x kena..
hurm..
x da plan dengan kawan-kawan ataupun dengan yang tersayang pun.. 
=(


hidupku sunyi....


hidupku sunyi tanpamu..
hidupku akan jadi bermakna jika kau sentiasa berada di sisiku...
tapi.. sayangnya.. dalam hubungan kita penuh rintangan.
aku perlukan mu..
hidupku tiada erti jika kau tiada disampingku..
hanya engkau seorang..


Monday, 30 January 2012

lepak-lepak..

First, plan kuar pegi CS..
Lepas pusing-pusing dekat cs, lepak dekat KFC lak.
makan-makan..
dah bosan kat KFC, pi taman jubli plak...
main buaian..
sambil tangkap gambr ..
^_^

ada gambar lain.. tapi x elok.

< I LOVE YOU >

CNY 2012..


< wif my lovely cousin >

< my cousin from KL >

< its me... >

Wednesday, 25 January 2012

RM 315..

HAPPY CNY 2012.
hari ni dah masuk CNY yang ketiga..
tapi.. macam biasa-biasa ja..
nothing special pun..
yang specialnya cuma first day CNY ja.
sebab dapat duit ..
alhamduillah.. ^_^

 

Monday, 23 January 2012

Majlis Akad Nikah..

Tahniah kak Farah kerana semua berjalan dengan lancar..
Selamat Pengantin Baru.. ^_^
aku just saja-saja ja ikut pi majlis akad nikah kak farah dekat Masjid al-amin dekat sungai layar..
^_^.

< gambar nie waktu dalam masjid >

lepas majlis tu selesai, kami (sepul n melia) ikut ibu pi uma tok..
ada makan-makan...
dalam keta, sempat la bergambar..
memang salah satu daripada hobi perempuan kan ?? haha
ini dia gmbar..
< gambar ni plak waktu on da way balik.. singgah Giant >




Tuesday, 17 January 2012

warna ''PEACH''...

16-01-2012 & 17-01-2012..
hari yang memenatkan..
Chinese New Year just around the corner..
x sabar nak kutip 'angpow'..
best !

tak lupa jugak untuk menceriakan rumah..
dulu gate warna coklat lembut..
now... dah tukar jadi warna PEACH..
warna yang cukup lembut..
rumah yang kecik pun boleh nampak besar just colour PEACH..
^_^...

Sunday, 8 January 2012

bertambah cergas...


07/01/2012 & 08/01/2012..
Dah 2 hari (aku, shamira, n jagjit) g jalan2 kat taman..
first day dekat taman Lagenda Heights.. 
hari kedua dekat taman Bandar Puteri Jaya..
Best sangat..
Dapat ambik angin pagi yang cejuk + segar..
waaahhhhh... macam x mao balek ja dari tempat 2..
Sambil2 jalan 2, sempat jugak ambik gambar..
^_^....


Friday, 6 January 2012

yang terindah... ^_^


hang-out dengan shamira..
untyk sekadar menghilangkan rasa bosan...
^_^ 


bagaikan tidur di atas tilam.. 
sambil melihat langit yang indah & cerah..